Mødet blev afholdt ved brug af den såkaldte ”Manegemodel”.
Der var repræsentation fra klyngens medlemmer og kommunen i form af chefen for Børn og unge, tværgående koordinator i Børn og unge, den ledende chefsygeplejerske, afdelingsledere fra Børn og unge, faglig koordinator for Børn og unge, PPR leder og afdelingsleder og specialpædagogisk afdelingsleder på lokal skole. I alt 13 kommunerepræsentanter.
Mødets forløb:
1. Mødet startede med en gennemgang af resultater fra en spørgeskemaundersøgelse blandt klyngens medlemmer. Klyngens havde hertil brugt KiAP’s spørgeskemafunktion:
https://kiap.dk/kiap/klynge/klyngekoordinator/klyngepakker/spoergeskemaer.php.
2. Mødet blev ledet af en repræsentant fra klyngebestyrelsen, der faciliterede mødet ved brug af manegemodellen med udgangspunkt i fire cases: ”Lulu, 4 mdr., mistanke om syndrom”, ”Ludvig, 5,5 år, symptomer på opmærksomhedsforstyrrelse og koncentrationsbesvær”, ”Mette, 14 år, spiseforstyrrelse” og ”Xenia, 17 år, skoleværing”. Cases blev delt med kommunen på forhånd, så kommunen havde mulighed for at forberede sig.
3. Kommunens repræsentanter blev placeret i et panel, hvor de havde mulighed for at byde ind i forhold til, hvordan de hver især ville håndtere de enkelte cases. Hver paneldeltager blev introduceret igen, når de tog ordet i forbindelse med casen.
4. Hver af de fire cases blev gennemgået og drøftet. Alle input og opsamling på hver case blev ført til referat af klyngesekretæren.
5. Opsamling i ”fremtidsværksted” med fokus på, hvordan samarbejdet bliver endnu bedre.
Klyngens fik en bedre forståelse for kommunens arbejde og vilkår og parterne drøftede mulighederne for at styrke underretningsformen og kommunikation mellem praksis og kommune.
Ikke relevant.
Der blev brugt klyngemidler til afholdelse af klyngemøde samt honorering af klyngebestyrelsen for tid til planlægning af mødet.